Ebre Terra de Vent

www.jazztortosa.com
www.academic.es

Amb el suport de:
Ajuntament de Tortosa Generalitat de Catalunya Diputacio Ampolla Ministerio de CulturaIX EDICIÓ DEL INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL EBRE TERRA DE VENT 2011

Els carrers de Tortosa s’omplin de música de “vent”

Arriba a la seva IX edició d’aquest esdeveniment que té com a eix central la música nacional i internacional, interpretada amb instruments de vent. Serà la ciutat de Tortosa la que acollirà els dies 1, 2 i 3 de setembre de 2011 aquesta 9a edició, caracteritzada, més que mai, amb la música feta al carrer i, quasi bé tota ella, amb format de cercavila.

Com ja es tradicional grups d’arreu del món i de comunitats de l’Estat son els protagonistes del festival Ebre Terra de Vent. Aquest any es destaca la presència de França, Romania i Senegal com a països convidats al festival, a més de formacions catalanes i d’altres comunitats.

Hem de destacar que es convoca el concurs fotogràfic Ebre Terra de Vent 2011 i que es podrà visitar una exposició de les obres presentades al concurs 2010 que va tenir com a guanyadora una fotografia de Sílvia Berbís.

El Festival Ebre Terra de Vent es una iniciativa de l’empresa Acadèmic, i esta organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa.CANVI DE DATES DE L'ESDEVENIMENT

IX INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL EBRE TERRA DE VENT 2011

Us informem que la IX edició del International Music Festival Ebre Terra de Vent, te un
canvi de dates i es portarà a terme els dies 1, 2 i 3 de setembre d’aquest 2011, a la ciutat
de Tortosa.Silvia Berbís Morelló guanya el Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2010

Us informem que la cinquena edició del Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2010 ha sigut Silvia Berbís Morelló per una imatge que plasma un dels membres de banda Tumbala.
 
Aquest concurs, organitzat en el marc del Festival Internacional Ebre Terra de Vent (ETV) per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic, premia les millors fotos obtingudes durant la passada edició de la mostra, que va tenir lloc a Tortosa del 10 al 12 de setembre de 2010.
 
El jurat ha valorat tant l’aspecte artístic com el representatiu del programa d’ETV i, en segon terme, s’ha tingut en compte també les possibilitats de les imatges escollides com a base del cartell del festival d’enguany, que se celebrarà a Tortosa del 9 al 11 de setembre del 2011.
 
A més del primer premi obtingut per Silvia Berbís Morelló (una càmera digital o un val de descompte en material fotogràfic per l’import equivalent, gentilesa del patrocinador Boluña Imatge), ha resultat finalista Cinta Segarra Heras (segon premi, 125 € en material fotogràfic). El jurat ha declarat el tercer premi desert.
 
Les fotografies presentades formaran part d’una exposició pública durant el dies de celebració del Festival Ebre Terra de Vent 2011.

Per consultar la fotografia guanyadora i la finalista, podeu visitar l’apartat concurs fotogràfic.La 8a edició del festival EBRE TERRA DE VENT 2010 acull la REPÚBLICA DOMINICANA com a país convidat

Us informem que del 10 al 12 de setembre, la ciutat de Tortosa tornarà a convertir-se en el centre de la música de vent en la que serà la 8a edició del festival EBRE TERRA DE VENT (ETV).
Aquest any el certamen comptarà amb una important presència de la República Dominicana com a país convidat, tant en el programa oficial d’actuacions com en les activitats prèvies i paral·leles del festival.
 
Una de les personalitats més importants dintre de la República Dominicana va ser Joan Bosch, polític, escriptor, fill d’un tortosí, que va marcar el camí per tenir un sistema democràtic a aquest país. Coincidint amb la celebració del centenari del seu naixement, ETV organitzarà exposicions, conferències i un cicle de cinema sobre Joan Bosch.
 
En aquesta edició, ETV incorpora Alcañiz, ciutat agermanada amb Tortosa, apropant a la ciutat tot aquells elements culturals, promocionals i sobre tot musicals més representatius.
 
Durant el 8è Festival d’Ebre Terra de Vent, es podrà gaudir a més de cercaviles, concerts i espectacles al carrer amb la participació de bandes, conjunts i formacions d’arreu del món (tots ells amb instruments de vent com a protagonistes), amb representants de països com França, Portugal, a més de les formacions catalanes la Principal de Tarragona, i la cobla de Mirantfont.
 
A més, es convocarà la cinquena edició del concurs fotogràfic de la mostra. Les fotografies premiades optaran a ser la imatge de la pròxima edició del Festival.
 
ETV està organitzat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic. Totes les activitats del festival són gratuïtes.Juan Manuel Estorach guanya el Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2009

\"\"Us informem que el guanyador de la quarta edició del Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2009 ha sigut Juan Manuel Estorach per una imatge que plasma un dels membres de banda dels hússars de Budapest.

Aquest concurs, organitzat en el marc del Festival Internacional Ebre Terra de Vent (ETV) per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic, premia les millors fotos obtingudes durant la passada edició de la mostra, que va tenir lloc a Tortosa del 10 al 13 de setembre de 2009.
 
El jurat ha valorat tant l’aspecte artístic com el representatiu del programa d’ETV i, en segon terme, s’ha tingut en compte també les possibilitats de les imatges escollides com a base del cartell del festival d’enguany, que se celebrarà a Tortosa el proper mes de setembre.
 
A més del primer premi obtingut per Juan Manuel Estorach (una càmera digital Fuji, gentilesa del patrocinador Boluña Imatge) han resultat finalistes Baptista Plà amb una composició de la cercavila de la banda dels hússars de Budapest (segon premi, 125 € en material fotogràfic) i Juan Manuel Estorach amb una imatge d’una majorette (tercer premi, 75€ en material fotogràfic).
 
Les fotografies presentades formaran part d’una exposició pública durant el dies de celebració del Festival Ebre Terra de Vent 2010.

Per consultar la fotografia guanyadora i les finalistes, podeu visitar l’apartat concurs fotogràfic.